Desserter

Hjemmelavet is

1 liter fløde
8 æggeblommer
sukker
frugt, chokolade, nødder
spiritus, likør

Pisk fløden. Rør æggeblommer sammen med sukker og rør grundigt sammen. Bland sammen med flødeskum og tilsæt frugtstykker, såsom appelsin, banan, ananas, mango, blåbær, brombær. Hakkede nødder og chokolade passer også fint til is. Til sidst kan du evt. tilsætte lidt cognac, bailey eller andet godt.

Stilles i fryseren i 4-5 timer og er så klar.

Sættes i køleskab ca. 20 minutter før servering.


Sørens chokoladekage

350 gram mørk 70 % chokolade,
200 gram smør
250 gram mandler
7 æggeblommer
7 æggehvider
250 gram rørsukker
50 gram hvidt sukker
1 dl . piskefløde
bagepulver
100 gram mel

Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt blødt eller flydende smør og derefter finthakket chokolade og mandler.

Tilsæt fløde, mel og bagepulver. Pisk æggehvider og 50 gram sukker stift. Vendes forsigtigt i blandingen.

Kommes i form og bages 30 – 40 minutter ved 175 graders varme.

NB: Pas på ikke at tilsætte for meget mel eller sukker -det gør kagen kedelig og overdøver let de andre ingredienser.


FORSIDE basic-elements.dk