Supper

Blendede supper

Du kan lave et væld af lækre supper ved at blende det hele eller en del af ingredienserne. Brug gerne din fantasi til at afprøve nye varianter.

Alle rodfrugter og græskar er meget anvendelige til at blende. Men i princippet kan næsten alt blendes.

Du behøver ikke først at stege / blanchere grøntsagerne. Nøjes med at dampe, koge eller bage og blend derefter. Det er mindst lige så velsmagende - og så er det sundere.

Du kan tilsætte forskellig typer korn, såsom ris, linser, hel hirse, pasta m.m. Kun fantasien sætter grænser.


Hokaidosuppe

En hokaido skrælles og skæres i mindre stykker. Indmaden med kerner bruges ikke. Koges i tilpas med vand, indtil hokaidoen er blød. Blendes med vandet fra kogningen. Tilsæt tilpas med vand, så du får den ønskede tykkelse.

Kog videre i 5-10 minutter med krydderier. En god kombination er anis-og fennikel frø, basilikum, salt og en anelse chili. Husk at hokaido er lækker i sig selv – så tilsæt ikke for meget. Pyntes ved servering med frisk persille.


Gulerods - og pastinaksuppe med appelsin

Kog gulerødder og pastinak sammen med et par hakkede løg.

Blend suppen og kog videre ved svag varme i 5 minutter sammen med lidt appelsinsaft, salt, peber, frisk timian og 1 dl. fløde.

Serveres med lækker økologisk creme fraiche fra Thise mejeri.


FORSIDE basic-elements.dk