Skær rødbederne i små tern og kog rødbederne.
Tilsæt tilpas med god koldpresset olie, fx olivenolie.
Tilsæt presset hvidløg.
Tilsæt evt. solsikkekerner og mandler.
Rødbedevand smager sødt og godt og kan drikkes som varm suppe.
Grundopskrift til vegetarisk postej
Kog ris, linser, hirse eller anden korntype.
Tilsæt rå grøntsager såsom gulerod, pastinak, rødbede, løg, porre, blomkål, hvidkål. Tilsæt 4-6 æg, krydderier, olie, fløde.
Bages i ildfast fad i 50-60 min. ved 200 grader.
Blendet grøntsagsret
Rodfrugter, fløde, æg, krydderier efter frit valg.
Kog forskellige rodfrugter, såsom gulerødder, pastinak, persillerod, rødbede. Brug noget af vandet til at blende alle grøntsagerne i og tilsæt fløde.
Tilsæt æg og krydderier.
Bages i vandbad i oliesmurt form på bare 140 grader i ca 30-40 minutter.
Tærte
Tærtebund:
1 æg samt mel, smør, vand.
Bland mel, vand, smør og æg sammen, indtil du har en god fast bolle, som du trykker ud i bund og sider af tærteformen.