Vegetariske retter

Rødbeder i olie

Skær rødbederne i små tern og kog rødbederne.
Tilsæt tilpas med god koldpresset olie, fx olivenolie.
Tilsæt presset hvidløg.
Tilsæt evt. solsikkekerner og mandler.
Rødbedevand smager sødt og godt og kan drikkes som varm suppe.


Grundopskrift til vegetarisk postej

Kog ris, linser, hirse eller anden korntype.
Tilsæt rå grøntsager såsom gulerod, pastinak, rødbede, løg, porre, blomkål, hvidkål. Tilsæt 4-6 æg, krydderier, olie, fløde.

Bages i ildfast fad i 50-60 min. ved 200 grader.


Blendet grøntsagsret

Rodfrugter, fløde, æg, krydderier efter frit valg.

Kog forskellige rodfrugter, såsom gulerødder, pastinak, persillerod, rødbede. Brug noget af vandet til at blende alle grøntsagerne i og tilsæt fløde.

Tilsæt æg og krydderier.

Bages i vandbad i oliesmurt form på bare 140 grader i ca 30-40 minutter.


Tærte

Tærtebund:

1 æg samt mel, smør, vand.
Bland mel, vand, smør og æg sammen, indtil du har en god fast bolle, som du trykker ud i bund og sider af tærteformen.

Tærteindhold:

Vegetarisk
4 æg 
olie 
fløde
broccoli
løg
porrer 
krydderier
Fisk
4 æg
olie
fløde
løg
fiskefileter 
krydderier
Skaldyr
4 æg
olie
fløde
rejer
persille 
krydderier

 


 


 


Avocado – mousse

4-6 modne avocadoer
1 løg
hvidløg
citron
Evt. salt, peber, chili

Mos avocadoerne med en gaffel. Tilsæt finthakket løg og presset hvidløg. Smag til med citronsaft, salt, peber og andet efter fri fantasi.

Kom evt. moussen tilbage i avocadoskallerne, stil dem koldt og pynt med en citronskive og lidt persille.


FORSIDE basic-elements.dk