Aften

Råkost / salat

Spis om aftenen en mindre portion råkost eller en lettere anretning med fx. salat, tomat, agurk, peberfrugt, løg, purløg, feta, oliven osv. Tilsæt krydderurter og olie / eddike.

Grøntsager

Spis godt med kogte, dampede eller ovnbagte grøntsager. Undgå at stege grøntsagerne. Som en generel regel skal halvdelen af tallerkenen være grøntsager.

Kød

Undgå helt rødt kød eller spis det max 2 gange om ugen. Rødt kød er svært fordøjeligt og ligger tungt i kroppen.

Nogle tror, at de ikke får tilfredsstillet deres proteinbehov uden kød hver dag. Problemet er snarere, at vi får en alt for proteinrig kost. Det slider på kroppen, nedsætter levealderen og kan være årsag til mange forskellige problemer med helbredet.

Spis fisk / fugl 2-3 gange om ugen.

Spis kødfrit (vegetarmad) nogle gange om ugen.

Korn

Spis korn om aftenen. Varier mellem brune ris, røde/grønne linser, hel hvede, bønner, hel hirse, couscous(dampet hvede) m.m.

generelt
-
undgå slik, kager, cola, sodavand, snacks.
-
spis friske madvarer i stedet for dybfrost og dåsemad.
-
spis regelmæssigt og giv dig god tid til dine måltider.
-
spis ikke sent på aftenen, da kroppen ligger i dvale om natten.
  Det giver dig en dårlig fordøjelse og en urolig søvn.

Lev sundt i din hverdag. Så kan din krop meget bedre håndtere, at du flipper ud ind i mellem.
FORSIDE basic-elements.dk