Morgen

Drop kaffe, brød, ost og marmelade om morgenen! Det er ikke en god start på dagen for din krop. Følg i stedet nogle af de forslag, som står herunder.

Frugt

Spis frisk frugt om morgenen. Frugt støtter kroppens udrensningsproces, som er mest aktiv om morgenen. Undgå juicer fra supermarkedet lavet på koncentrater. Vil du gerne have morgenfrugtjuice, så tilbered den med friske frugter.

Grød

Grød er specielt godt om vinteren, når det er koldt ude. Skift fx mellem boghvede, hirseflager og havre, så du får variation og dermed forskellige næringsstoffer. Tilsæt evt. friske frugtstykker til grøden, samt mandler og hørfrø. Tilbered altid grød med vand og ikke med mælk. Kom gerne lidt kanelsukker på og brug evt. havremælk/rismælk/soyamælk på grøden i stedet for almindelig mælk. Køb økologisk og uden sukker.

Du kan også rive et frisk æble og komme oven på grøden. Det er mums!

Muesli

Køb muesli uden sukker, og muesli, som ikke er ristet i malt/honning. Betal nogle kroner ekstra og køb økologisk, så du får en ordentlig kvalitet. Husk at give dig tid til at tygge grundigt! Brug havre, ris eller soyamælk i stedet for alm. mælk. Køb økologisk og uden sukker.

Anis og fennikel te

Start dagen med en kop te lavet af anisfrø og fennikelfrø. Du kan evt. tilsætte lakridsrod, hvis du har en træg fordøjelse. Teen styrker fordøjelsen og har en sødlig smag. Teen kan drikkes både kold og varm i løbet af dagen.

Anis/fennikel/lakridsrod: 1-2 teskefulde af hver slags til 1 liter vand.

Koges ca 5 min. og filtreres.

Ingefærte

Skær nogle skiver frisk ingefærrod. Lad det koge i en halv til en liter vand i ca. 10 min.
Ingefærte giver god varme i kroppen og kan evt. drikkes med citronsaft og honning.

Formiddag

Spis gerne et æble eller andet frisk frugt, hvis du bliver sulten før frokost. Undgå bollen med ost. Vent i stedet med at spise brød til midt på dagen.

FORSIDE basic-elements.dk